fbpx
Cloud

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Διδάσκοντας την προσωπική υγιεινή στα παιδιά

Σε κάθε στιγμή φροντίδας

Asset 5@4x

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Διδάσκοντας την προσωπική υγιεινή στα παιδιά

Στις 7 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μια παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για την υγεία που σχεδιάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με στόχο να επικεντρωθεί σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία… το ακούμε συχνά από επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, ακόμη και σε διαφημίσεις και αυτό είναι κάτι που είναι πάντα επίκαιρο.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας για το 2023 είναι Υγεία Για Όλους. Ο Π.Ο.Υ θέλει να χρησιμοποιήσει την 75η επέτειό του για να ανατρέξει στις μεταρρυθμίσεις της ιατρικής και της υγειονομικής περίθαλψης που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής τόσων πολλών ανθρώπων.

Η ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία για την προώθηση της υγείας των παιδιών μέσω της ενημέρωσης του κοινού για τις βασικές αρχές της υγιεινής, της διατροφής και της άσκησης. Είναι σημαντικό οι γονείς να φροντίζουν τόσο τη σωματική υγεία των παιδιών τους όσο και την ψυχική.

male-grown-elephant

Εκμάθηση της προσωπικής υγιεινής στα παιδιά

Η προσωπική υγιεινή είναι μια πρακτική για το πώς πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας και περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες που διατηρούν τον εαυτό μας καθαρό, υγιή και αποτρέπουν την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών. Είναι απαραίτητο τα παιδιά να εκπαιδεύονται στην κατάλληλη προσωπική υγιεινή από πολύ μικρή ηλικία για την πρόληψη ή τον έλεγχο των ασθενειών.

Η ευαισθητοποίηση πρέπει να ξεκινά από την οικογένεια, που είναι η βασική μονάδα της κοινωνίας. Ως γονείς έχετε την ευθύνη να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας και να τα κάνετε να καταλάβουν από νωρίς τι είναι καλό και υγιεινό, όπως και το αντίθετο. Θα πρέπει να τα βάλετε σε μια ρουτίνα καθημερινής υγιεινής, μέσα από απλές πρακτικές στο σπίτι. Τα νήπια έχουν διαφορετική ικανότητα αντίληψης και συμπεριφοράς από τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και τα μεγαλύτερα παιδιά και είναι στο χέρι σας, σε αυτή την ηλικία που το μυαλό τους απορροφά σαν σφουγγάρι, να τα βοηθήσετε να αναπτύξουν υγιείς συνήθειες.

Να θυμάστε ότι οι πολλές πληροφορίες μπορεί να καταβάλλουν και να αποθαρρύνουν τα παιδιά σας. Ξεκινήστε με τα βασικά που είναι το πλύσιμο των χεριών και το μπάνιο.  Στη συνέχεια, προχωρήστε στα άλλα μέρη που περιλαμβάνει η υγιεινή του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας του δέρματος, των ποδιών και των μαλλιών. Η στοματική υγιεινή είναι επίσης κάτι σημαντικό που πρέπει να μάθουν.

Άλλες σημαντικές πρακτικές υγιεινής που πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά για να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους είναι για παράδειγμα να καλύπτουν το στόμα τους όταν φτερνίζονται, να πετούν τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα κ.λ.π.

Η καθιέρωση μιας συνήθειας όμως δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, γι’ αυτό ίσως χρειαστεί να την επαναλάβετε πολλές φορές και να είστε υπομονετικοί. Προσπαθήστε να κάνετε την εκμάθηση των πρακτικών υγιεινής διασκεδαστικές για τα παιδιά και μην ξεχνάτε να τους το αναγνωρίζετε όταν τα έχουν καταφέρει περίφημα. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουν κίνητρο και θα θυμούνται καλύτερα όσα τους δείξατε.

Όσον αφορά στα βρέφη, αυτά είναι πολύ ευαίσθητα σε διάφορους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν από την έλλειψη υγιεινής. Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν:

Μολύνσεις: Τα βρέφη είναι ευάλωτα σε διάφορες μολύνσεις, όπως οι λοιμώξεις, η γαστρεντερίτιδα και οι αναπνευστικές μολύνσεις. Αυτές οι μολύνσεις μπορούν να προκληθούν από μικρόβια που μεταφέρονται λόγω ελλιπούς καθαριότητας, όπως είναι οι ιοί, τα βακτήρια και τα παράσιτα.

Αλλεργίες: Τα βρέφη ενδέχεται να αναπτύξουν αλλεργίες σε διάφορες ουσίες, όπως σκόνη, γύρη και κατοικίδια ζώα. Η ελλιπής υγιεινή μπορεί να επιδεινώσει αυτές τις αλλεργίες.

Κίνδυνος ασφυξίας: Τα βρέφη μπορεί να πνιγούν ή να πάθουν ασφυξία από μικρά αντικείμενα, κουκούτσια ή κομμάτια τροφής. Η έλλειψη καθαριότητας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αυτό, καθώς μπορεί να υπάρχουν τέτοια στοιχεία στο χώρο που είναι επικίνδυνα για την υγεία τους.

female-grown--elephant
female-grown--elephant

Τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην υγιεινή των βρεφών και των παιδιών, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των βρώμικων στοιχείων και των μικροοργανισμών από το δέρμα των παιδιών. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε σαπούνι και νερό, όπως όταν τα παιδιά βρίσκονται στο σχολείο, στην παιδική χαρά ή σε άλλους δημόσιους χώρους.

Τα μωρομάντηλα είναι ένα απαραίτητο είδος για κάθε οικογένεια με παιδί. Το ευαίσθητο δέρμα ενός νεογέννητου απαιτεί μόνο τα καλύτερα υλικά, γι’ αυτό και η επιλογή των σωστών μωρομάντηλων είναι απαραίτητη. Eίναι σημαντικό να επιλέξετε υγρά μαντηλάκια καθαρισμού που δεν περιέχουν αλκοόλ ή άλλες σκληρές χημικές ουσίες, καθώς αυτές μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα των μωρών και των παιδιών σας. Επιπλέον, εκτός από τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού για την υγιεινή των παιδιών σας, να θυμάστε ότι είναι σημαντικό το να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό.

Picture6

Γιατί και πως να χρησιμοποιείτε μωρομάντηλα;

Για την σωστή υγιεινή του μωρού σας, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον τρόπο χρήσης των μωρομάντηλων προκειμένου να προστατεύσετε και να τονώσετε τη φυσιολογική ανάπτυξη του μικροβιώματος του δέρματος του μωρού.

Ακολουθούν οι απαντήσεις στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που έχουν οι γονείς σχετικά με το γιατί και πως να χρησιμοποιούν τα μωρομάντηλα.

elephants

Γιατί να χρησιμοποιείτε μωρομάντηλα;

Το δέρμα του μωρού γύρω από την περιοχή της πάνας, εκτίθεται συνεχώς στην υγρασία. Επειδή υπάρχουν περισσότερες πτυχές και ρυτίδες σε αυτή την περιοχή του δέρματος από ό,τι σε άλλες περιοχές, ο πλήρης καθαρισμός του γίνεται πιο δύσκολος. Ένα από τα πιο διαδεδομένα δερματικά προβλήματα στα νεογέννητα είναι το εξάνθημα από την πάνα, το οποίο εμφανίζεται συχνότερα μεταξύ των ηλικιών 9 και 12 μηνών. Οι κυριότερες αιτίες ερεθισμού του δέρματος στην γύρω περιοχή της πάνας περιλαμβάνουν την παρατεταμένη επαφή με τα ούρα, τα κόπρανα, τη συνεχή τριβή και την υγρασία.

Τα πρωτεολυτικά ένζυμα στα κόπρανα, όπως η αμυλάση και η λιπάση, οδηγούν επίσης σε ερεθισμό. Για το λόγο αυτό, τα μωρομάντηλα με στοιχεία όπως το νερό και το χαμομήλι, που είναι ασφαλή και απαλά για το δέρμα, είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της καθαριότητας, μειώνοντας παράλληλα τον ερεθισμό και τον πόνο του δέρματος του μωρού σας.

Υπάρχουν πολλές χρήσεις των μωρομάντηλων. Το μωρό σας τρέφεται, κοιμάται και κάνει κακάκια κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών ή τεσσάρων μηνών. Αυτός ο κύκλος μπορεί να συμβαίνει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστεί να αλλάζετε επτά έως οκτώ πάνες κάθε μέρα και με κάθε αλλαγή πάνας πρέπει να καθαρίζεται και ο ποπούλης του μωρού σας.

Ως εκ τούτου, τα βρεφικά υγρά μαντηλάκια μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος σας σε αυτή την περίσταση. Τα μωρομάντηλα είναι απλά στη χρήση και κάθε μητέρα θα πρέπει να τα επιλέξει για τον υγιεινό καθαρισμό των παιδιών της. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τον ποπούλη του μωρού σας, καθώς και τα αυτιά, τη μύτη, τα χέρια και άλλες περιοχές που απαιτούν καθαρισμό.

Πώς να επιλέξετε τα καταλληλότερα μωρομάντηλα;

Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό ερώτημα που έχει κάθε γονιός που ανησυχεί για την ασφάλεια του παιδιού του και θέλει μόνο το καλύτερο για αυτό και αυτή η ανησυχία είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Μπορεί να έχετε μπερδευτεί με τις πολυάριθμες εναλλακτικές λύσεις για τα μωρομάντηλα που διατίθενται στην αγορά. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εξετάσετε την ετικέτα της συσκευασίας των μωρομάντηλων και να διαβάσετε τα συστατικά.

Τα καλύτερα υγρά μωρομάντηλα πρέπει να τηρούν κάποιες προδιαγραφές. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι οι ουσίες των μωρομάντηλων για νεογέννητα. Είναι καλύτερο να μην περιέχουν οινόπνευμα, πλαστικό και να είναι paraben free.

Όταν πρόκειται για το πλύσιμο του πoπούλη του μωρού σας, τίποτα δεν είναι καλύτερο από το νερό. Όμως αν δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο νερό, τέτοια μαντηλάκια νερού είναι απαραίτητα για την διευκόλυνση κάθε μητέρας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα μωρομάντηλα με ασφάλεια;

Ακολουθούν μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για το πώς να χρησιμοποιείτε τα μωρομάντηλα με ασφάλεια:

  • Κατά την αλλαγή της πάνας καθαρίστε απαλά τον ποπό του μωρού σας με τα μαντηλάκια. Απλά κάντε το αργά και προσεκτικά στην γύρω περιοχή.
  • Μετά από κάθε αλλαγή πάνας, μπορείτε επίσης να απλώνετε βρεφική κρέμα στον ποπό του μωρού σας. Μια καλή κρέμα μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτικό φράγμα μεταξύ του δέρματος του μωρού και των ακαθαρσιών.
  • Όπως αναφέραμε και προηγούμενως, προτιμήστε μωρομάντηλα με βάση το νερό και χωρίς σκληρά χημικά. Χρησιμοποιώντας μαντηλάκια υψηλής ποιότητας περιορίζετε τον κίνδυνο δερματικών προβλημάτων του μωρού σας και έτσι θα απολαμβάνετε περισσότερο το αξιολάτρευτο χαμόγελό του.

«Όταν δεν έχετε βρύση, έχετε τα μωρομάντηλα Septona»

Septona Sensitive
Septona Baby
Septona Kids
Septona Family
Septona Max
male-grown-elephant

Γιατί να επιλέξετε τα μωρομάντηλα Septona;

H Septona είναι σε κάθε στιγμή φροντίδας.Septona Calm n’ Care Βaby/Sensitive, είναι κατάλληλα για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα και προορίζονται για χρήση σε βρέφη από 0-12 μηνών. Είναι εμπλουτισμένα με συστατικά της προστατευτικής κρέμας συγκάματος Septona που προστατεύει το δερματάκι του μωρού από ερεθισμούς. Τα μαντήλια έχουν 0% πλαστικό και προσφέρουν απαλή φροντίδα στο μωρό σας.

Τα Septona Calm n’ Care Baby/Xαμομήλι & Αλόη έχουν σύνθεση με εκχύλισμα χαμομηλιού και aloe vera αντίστοιχα και βιταμίνη Ε που καθαρίζει απαλά το δερματάκι του μωρού σας, προσφέροντας φυσική φροντίδα και αίσθηση δροσιάς. Έχουν ίνες φυτικής προέλευσης* που προσφέρουν “φυσική” εμπειρία καθαριότητας κάθε ώρα της ημέρας και πολύ απαλό άρωμα, για να απολαμβάνετε το υπέροχο και μοναδικό άρωμα του ευτυχισμένου μωρού σας!

Τα Septona Calm nCare Kids/Πανθενόλη, έχουν ήπια σύνθεση με πανθενόλη, 96% νερό και 0% πλαστικό προσφέροντας έτσι αγνή και απαλή καθαριότητα και προστασία από τους ερεθισμούς. Το νερό που χρησιμοποιούν στην Septona, είναι καθαρό, ασφαλές και απαλλαγμένο από βλαβερούς οργανισμούς που σημαίνει 100% καθαριότητα. Τα Septona Κids καλύπτουν τις ανάγκες καθαρισμού των παιδιών σας σε όλες τους τις δραστηριότητες (στο σχολείο, στην παιδική χαρά, στις αθλητικές τους δραστηριότητες, στον καθαρισμό των παιχνιδιών τους κ.λ.π) συμβάλλοντας στην καθημερινή τους υγιεινή με τον καλύτερο τρόπο.

Τα Septona Dermasoft/Family είναι τα μωρομάντηλα που κάνουν για όλη την οικογένεια, για κάθε χρήση και κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι δερματολογικά ελεγμένα, με 96% νερό, ίνες φυτικής προέλευσης**, ευεργετικό χαμομήλι, χωρίς παραβένες, οινόπνευμα και κολλώδη αίσθηση στο δέρμα προσφέροντας έτσι απαλή και αγνή καθαριότητα. Τα Septona Family είναι ιδανικά για όλες τις ηλικίες και τις χρήσεις στο σπίτι, στην εργασία, στο σχολείο, στην εκδρομή στα ταξίδια κι επιπλέον διαθέτουν πρακτικό σκληρό καπάκι που ανοιγοκλείνει.

Τέλος, υπάρχουν τα μεγάλα μωρομάντηλα Septona Dermasoft/Max, με φυτικά συστατικά, εκχύλισμα βαμβακιού, γλυκερίνη, 96% νερό, χωρίς παραβένες και οινόπνευμα και με εύχρηστο καπάκι που ανοιγοκλείνει και διευκολύνει τη χρήση τους. Η μεγαλύτερη διάσταση 20X22 εκ. και η σύνθεση των Septona Dermasoft/Max τα κάνει ταυτόχρονα ανθεκτικά, ευχάριστα και πρακτικά στη χρήση.

Όλα τα μωρομάντηλα Septonna έχουν 0% παραβένες και οινόπνευμα.

Όλα τα μωρομάντηλα Septona είναι δερματολογικά ελεγμένα και συνιστώνται από το εξειδικευμένο Ιατρείο Δερματολογίας Παίδων του νοσοκομείου Α. Συγγρός.

* 40% CV / 60% PES

** 30% CV / 70% PES

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα της Septona εδώ:

septona.gr

error: