fbpx
Cloud

Privacy Policy

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Happykidsradio.gr (εφεξής η “Πλατφόρμα”) διοργανώνει στο πλαίσιο της λειτουργίας της διαγωνισμούς με σκοπό την ανάδειξη τυχερών μεταξύ των συμμετεχόντων ακροατών.

Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παράσχουν στην Πλατφόρμα, με δική τους ελεύθερη επιλογή και συγκατάθεση, τα ακόλουθα δεδομένα: ονοματεπώνυμο, φύλο, ημερομηνία γέννησης, ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου, τηλέφωνο επικοινωνίας και πόλη κατοικίας/ΤΚ. Η Πλατφόρμα συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα αυτά, με σκοπό την δυνατότητα διενέργειας του διαγωνισμού, ανάδειξης του νικητή και αποστολής, στον νικητή, του επάθλου του διαγωνισμού και για τους λοιπούς νόμιμους σκοπούς που κατωτέρω αναφέρονται.  

Δια της δήλωσης συμμετοχής του και της παροχής των ανωτέρω δεδομένων, ο Συμμετέχων, ως προς τις πράξεις επεξεργασίας για τις οποίες αναφέρεται κατωτέρω ότι νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι η συγκατάθεση, παραχωρεί δια της παρούσας στην Πλατφόρμα τη ρητή και ανεπιφύλακτη άδεια και συναίνεσή του για τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων του, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016, καθώς και της εν γένει ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, κατά τα κάτωθι αναφερόμενα:  

(α) Δεδομένα που τελούν υπό επεξεργασία:

– ονοματεπώνυμο

– φύλο

– ημερομηνία γέννησης

– ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου

– τηλέφωνο επικοινωνίας

– πόλη κατοικίας/ταχυδρομικός κώδικας.

Γίνεται μνεία ότι η συλλογή και επεξεργασία των ως άνω δεδομένων είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, άλλως δεν είναι ευλόγως δυνατή η ανάδειξη του συμμετέχοντος ως νικητή ή/και η αποστολή σε αυτόν του νικητήριου επάθλου.

(β) Νόμιμη βάση και Σκοπός της Επεξεργασίας

(β1) Νόμιμη βάση της επεξεργασίας αποτελεί η διδόμενη συγκατάθεση του Συμμετέχοντος ως προς τον σκοπό επεξεργασίας που περιγράφεται στην παρούσα παράγραφο. Νόμιμος σκοπός της Επεξεργασίας είναι η εκ μέρους της Πλατφόρμας δυνατότητα διενέργειας του διαγωνισμού με τη συμμετοχή του Συμμετέχοντος, την τυχόν ανάδειξή του και την αποστολή σε αυτόν του νικητήριου επάθλου, εφόσον αναδειχθεί νικητής του διαγωνισμού. Η συγκατάθεση μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε με έγγραφη δήλωση προς την Πλατφόρμα. Σε περίπτωση ανάκλησης, προ της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού ή προ της παράδοσης του επάθλου που έχει τυχόν κερδίσει ο Συμμετέχων, η Πλατφόρμα ευλόγως δεν θα δύναται να περιλάβει τον Συμμετέχοντα στον διαγωνισμό ή/και να αποδώσει σε αυτόν το έπαθλο που τυχόν έχει κερδίσει.

(β2) Περαιτέρω, νόμιμος σκοπός επεξεργασίας είναι η τήρηση υποχρεώσεων της Πλατφόρμας που προκύπτουν από τους όρους του διαγωνισμού, η προστασία εννόμων συμφερόντων της Πλατφόρμας ή η συμμόρφωση της Πλατφόρμας με έννομες υποχρεώσεις της, που συνδέονται ή συναρτώνται προς την συμμετοχή του Συμμετέχοντος, περιπτώσεις ως προς τις οποίες νόμιμη βάση επεξεργασίας, αποτελεί (α) η εκτέλεση σύμβασης ή/και (β) η επιδίωξη εννόμων συμφερόντων της Πλατφόρμας ή/και (γ) η συμμόρφωση με έννομες υποχρεώσεις της Πλατφόρμας.

Σημειώνεται ότι ο Συμμετέχων συγκατατίθεται στην ανακοίνωση από την Πλατφόρμα, στο πλαίσιο του ραδιοφωνικού προγράμματος, του ονόματος του νικητή, και των τριών τελευταίων ψηφίων του κινητού του τηλεφώνου, για σκοπούς διαφάνειας αλλά και για σκοπούς δυνατότητας του Συμμετέχοντος να αναγνωρίσει τον εαυτό του ως τυχόν νικητή του επάθλου (εφόσον έχει κερδίσει).  

(γ) Αποδέκτες των Δεδομένων.

Αποδέκτες των δεδομένων κατά το μέτρο, στο βαθμό και μόνο κατά το απολύτως απαραίτητο μέρος που σχετίζονται με την εκάστοτε εκπλήρωση κάποιου από τους επιδιωκόμενους σκοπούς επεξεργασίας, δύνανται να είναι:

(i) τα καθορισμένα αρμόδια όργανα και εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι της Πλατφόρμας καθώς και η Διοίκηση της Πλατφόρμας, στο βαθμό και κατά το μέτρο που οι ως άνω αποδέκτες δύνανται ή υποχρεούνται να έχουν πρόσβαση σε όσα δεδομένα είναι απολύτως απαραίτητα κάθε φορά για την εκπλήρωση κάποιου από τους επιδιωκόμενους σκοπούς της παρ.(β) ανωτέρω.

(ii) εξωτερικοί συνεργάτες της Πλατφόρμας, οι οποίοι ενεργούν ως εκτελούντες την επεξεργασία σε σχέση με τα δεδομένα αυτά, αποκλειστικά και μόνο για την εκπλήρωση κάποιου από τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρ. (β) ανωτέρω, για λογαριασμό της Πλατφόρμας ενδεικτικά αναφερομένων των εξής αποδεκτών: τυχόν εξωτερικοί-συνεργάτες που προσφέρουν υπηρεσίες διενέργειας διαγωνισμών και κληρώσεων και συνεργάτες που έχουν επιφορτισθεί με την παράδοση του επάθλου στον νικητή (π.χ. εταιρείες ταχυμεταφορών).

(iii) Δημόσιες Αρχές, σύμφωνα με τις νόμιμες προϋποθέσεις καθώς και, αρμόδιες αστυνομικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές καθ’ όσον μέρος απαιτείται σύμφωνα με τον Νόμο ή με τον σκοπό επιδίωξης της προστασίας, νομικής ή άλλης των συμφερόντων της Πλατφόρμας.

 

Τα δεδομένα δεν διαβιβάζονται σε οποιαδήποτε χώρα εκτός της Ε.Ε.

 

(δ) Χρόνος Τήρησης Δεδομένων-κριτήρια Χρόνου διατήρησης

Τα συλλεγέντα δεδομένα του Συμμετέχοντος τηρούνται από την Πλατφόρμα για δύο μήνες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού και για όσο περαιτέρω χρόνο είναι απαραίτητος σύμφωνα με τα κάτωθι κριτήρια:  

(i) για την τήρηση εννόμων υποχρεώσεων της Πλατφόρμας έναντι των Αρμοδίων Αρχών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τη δυνατότητα ανταπόκρισης της Πλατφόρμας σε οποιονδήποτε έλεγχο, ανά πάσα στιγμή, των αρμοδίων διοικητικών ή άλλων αρχών, περιλαμβανομένων των Αρχών Προστασίας Δεδομένων.

(ii) για την προστασία των εννόμων συμφερόντων της Πλατφόρμας έναντι αξιώσεων του υποκειμένου των δεδομένων ή έναντι οιουδήποτε τρίτου ή για την δικαστική/εξώδικη προστασία και επιδίωξη των εννόμων συμφερόντων της Πλατφόρμας έναντι του υποκειμένου ή έναντι οιουδήποτε τρίτου.

(iii) για τη δυνατότητα ανταπόκρισης της Πλατφόρμας σε οποιαδήποτε κλήση προς παροχή πληροφορίας από οποιαδήποτε αρμόδια δικαστική ή άλλη αρχή ή για την απόδειξη τέλεσης ποινικών αδικημάτων ή άλλης τυχόν παραβίασης της νομοθεσίας εκ μέρους του Συμμετέχοντος.

(ε) Ενημέρωση περί Άσκησης Δικαιωμάτων

O Συμμετέχων ενημερώνεται ότι διατηρεί την δυνατότητα να ασκήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από τα άρθρα 15 («δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα και σε πληροφορίες επ’ αυτών»), 16 («δικαίωμα διόρθωσης»), 17 («δικαίωμα διαγραφής»-«δικαίωμα στη λήθη»), 18 («δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας»), 20 («δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων») του Κανονισμού 2016/679, σύμφωνα με τους νόμιμους όρους άσκησης των δικαιωμάτων αυτών και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις νόμιμης υποβολής τους και νόμιμης ικανοποίησης των αιτημάτων αυτών, επιφυλασσομένης της Πλατφόρμας για την ολική ή μερική μη ικανοποίηση σχετικού αιτήματος όπου η μη ικανοποίηση αυτή επιτρέπεται ή επιβάλλεται εκ του Νόμου.

(στ) Επικοινωνία για ζητήματα Προσωπικών Δεδομένων

Για κάθε ζήτημα που αφορά στην εφαρμογή του παρόντος άρθρου καθώς και για την άσκηση των δικαιωμάτων του, ο Συμμετέχων μπορεί να επικοινωνεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@happykidsradio.gr

(ζ) Δικαιώματα προσφυγής

Ο Συμμετέχων ενημερώνεται ότι, ως υποκείμενο των δεδομένων διατηρεί ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να υποβάλει αναφορά και να προσφύγει σε αρμόδια Εποπτική Αρχή (Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 11523 Αθήνα, www.dpa.gr) σε περίπτωση οποιασδήποτε τυχόν παραβίασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων του ή σε περίπτωση εκ μέρους του νόμιμης και εύλογης αντίρρησης ως προς τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων του αυτών.

 

error: