Img
Προβολή στον Κήπο του Μεγάρου: Bασιλική Ορχήστρα Concertgebouw

Music to Watch

Ο Andris Nelsons διευθύνει την Ορχήστρα Concertgebouw του  Άμστερνταμ σε έργα Beethoven, Chopin, Korsakov και Dvořák

Σολίστ | Yefim Bronfman (πιάνο)

Πέμπτη 7 Ιουλίου | 20:30 | Είσοδος ελεύθερη

Προβολή στον Κήπο του Μεγάρου: Bασιλική Ορχήστρα Concertgebouw

Οι προβολές στον θερινό μουσικό κινηματογράφο του Μεγάρου στον Κήπο, με συναυλίες που έχουν δώσει σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ διάσημες ορχήστρες και διεθνώς διακεκριμένοι μαέστροι και σολίστ, ολοκληρώνεται την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. με τη Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw [Κονσέρτχεμπαου] του Άμστερνταμ υπό τον Andris Nelsons [Άντρις Νέλσονς] από το Φεστιβάλ της Λουκέρνης.

Ελάτε να «δούμε» μουσική καθισμένοι στο γρασίδι πίνοντας ένα δροσερό κοκτέιλ και να απολαύσουμε το φημισμένο ολλανδικό σύνολο και τον πιανίστα Yefim Bronfman [Γέφιμ Μπρόνφμαν] σε ένα από τα πιο αγαπημένα κοντσέρτα για πιάνο όλων των εποχών, το «Αυτοκρατορικό» του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν]. O ρωσικής καταγωγής βιρτουόζος του πιάνου θα ερμηνεύσει επίσης τη Σπουδή αρ. 8 σε φα μείζονα του Frédéric Chopin [Φρεντερίκ Σοπέν]. Το πρόγραμμα της Concertgebouw περιλαμβάνει επίσης τρία συμφωνικά έργα, γραμμένα όλα σε διαφορετικό ύφος: τη Σεχραζάντ του Nikolai Rimsky-Korsakov [Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ], την Ορχηστρική εισαγωγή από το έργο «Τα ερείπια των Αθηνών» του Beethoven και τον Σλαβικό χορό σε λα ύφεση μείζονα του Antonín Dvořák [Αντονίν Ντβόρζακ].

Η μαγνητοσκόπηση της συναυλίας της Βασιλικής Ορχήστρας Concertgebouw από το Φεστιβάλ της Λουκέρνης προέρχεται την πλούσια συλλογή της εταιρείας οπτικοακουστικών παραγωγών κλασικής μουσικής UNITEL, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες τρεις μουσικές συναντήσεις κορυφής που προβάλλονται στον Κήπο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας από το site του Μεγάρου και στην είσοδο κατά την ημέρα της προβολής).

Megaron and Unitel Present

Η UNITEL, εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, καταγράφει ανεπανάληπτες ερμηνείες από συναυλίες κλασικής μουσικής και παραστάσεις όπερας, οπερέτας και μπαλέτου που άφησαν εποχή, σε συνεργασία –συχνά, με αποκλειστικά συμβόλαια– με κορυφαίους καλλιτέχνες, όπως οι θρυλικοί μαέστροι Herbert von Karajan, Leonard Bernstein, Carlos Kleiber –αλλά και νεότεροι, όπως ο Christian Thielemann– ή η σταρ της όπερας Anna Netrebko καθώς και με ορχήστρες και καλλιτεχνικούς φορείς διεθνούς κύρους, όπως η Φιλαρμονική της Βιέννης, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, η Σκάλα του Μιλάνου, η Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, η MusicAeterna και ο Θεόδωρος Κουρεντζής (συναυλία στους Δελφούς), τα Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, του Μπρέγκεντζ, το Μπαϋρώυτ κ.ά.

Με έναν κατάλογο τεχνικά άρτιων παραγωγών που αριθμεί περισσότερα από 1.500 οπτικοακουστικά αρχεία, η UNITEL είναι μία από τις πρωτοπόρους εταιρείες στον χώρο της παραγωγής έγχρωμων στερεοφωνικών μουσικών φιλμ. Σήμερα, τα βίντεό της κυκλοφορούν αποκλειστικά με εικόνα UHD (υπερυψηλής ευκρίνειας) και ήχο Surround. Αποτελεί μετεξέλιξη της εταιρείας Cosmotel που ιδρύθηκε το 1964 από τον Δρ. Leo Kirch και τον Herbert von Karajan με σκοπό τη δημιουργία παραγωγών κλασικής μουσικής για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Διάρκεια | 108 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πληροφορίες

210 72 82 333

www.megaron.gr

img
img