Img
Διασκεδαστικά και Εκπαιδευτικά Προγράμματα από τα Matchbox και το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Διασκεδαστικά και
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
από τα Matchbox και το
Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου. Τα Matchbox γιόρτασαν τα 70 χρόνια δημιουργώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών με τη συμβολή του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου. Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου έγινε το σημείο συνάντησης για τα παιδιά όπου συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που τους πρόσφεραν ώρες χαράς, δημιουργίας, διασκέδασης και παιχνιδιού με τα αγαπημένα τους αυτοκινητάκια Matchbox.

Με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν το εγκεκριμένο, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής με τίτλο «Η Διαδρομή της Προσοχής» και συμμετείχαν στο διαδραστικό παιχνίδι «Play – Drive & Pop to Play Puzzles», το οποίο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας του Υπουργείου.

Κάνοντας πιο συναρπαστική την εμπειρία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου φιλοξένησε 33 συλλεκτικές μινιατούρες αυτοκινήτων Matchbox, αντίστοιχες πραγματικών εκθεμάτων του Μουσείου.

Η ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου μετέφερε τα παιδιά στο «Παλαιό Συνεργείο της Δεκαετίας του ‘30» και στη συνέχεια με φαντασία και ευρηματικότητα τα παιδιά δημιουργούσαν την «Πόλη των Matchbox» με εγκαταστάσεις όπως δομές της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, ταχυμεταφορών και άλλων υπηρεσιών. Παράλληλα μίλησαν για τη δημιουργία του πρώτο αυτοκινήτου Matchbox από τον θρυλικό Jack Odell και για τα 70 χρόνια ιστορίας των αγαπημένων συλλεκτικών αυτοκινήτων που διαμόρφωσαν γενιές και γενιές. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά ανακάλυψαν τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά οχήματα καθώς και τους σύγχρονους σταθμούς φόρτισης που διαθέτει η σειρά Matchbox. Οι εκπαιδευτές τα ενημέρωναν για οικολογικές συμπεριφορές όπως η ανακύκλωση και η ηλεκτροκίνηση, για την αξία της Πράσινης Ενέργειας και τη σημασία του βιώσιμου περιβάλλοντος, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση και οδηγώντας τα σε νέες συνήθειες, προσαρμοσμένες στις σύγχρονες συνθήκες.

Ο κος Ασπιώτης πατέρας του δεκάχρονου Στάθη, συλλέκτη Matchbox αυτοκινήτων, δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που συμμετείχαμε στον εορτασμό των 70 χρόνων Matchbox με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Από τη συλλογή των 5.000 μινιατούρων ξεχωρίσαμε 33 συλλεκτικά αυτοκινητάκια Matchbox αντίστοιχα πραγματικών εκθεμάτων του Μουσείου και καταφέραμε να γίνουμε κομμάτι της ιστορίας και της κληρονομιάς των Matchbox. Ευχόμαστε οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες να απήλαυσαν αυτό το ταξίδι στο χρόνο».

Σχετικά με την Mattel

Η Mattel είναι μια κορυφαία εταιρεία παιδικής ψυχαγωγίας στον κόσμο που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την παραγωγή ποιοτικών παιχνιδιών και καταναλωτικών προϊόντων. Δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα και εμπειρίες που εμπνέουν, διασκεδάζουν και αναπτύσσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι. Προσελκύουμε τους καταναλωτές μας μέσα από το χαρτοφυλάκιο εμβληματικών franchise, όπως Barbie®, Hot Wheels®, American Girl®, Fisher-Price®, Thomas & Friends™, UNO®, Mega®, καθώς και άλλες δημοφιλείς μάρκες που είτε έχουμε στην κατοχή μας είτε αδειοδοτούμε σε συνεργασία με παγκόσμιες εταιρείες ψυχαγωγίας. Ο κατάλογός μας περιλαμβάνει υλικό ταινιών και τηλεόρασης, ηλεκτρονικά παιχνίδια, μουσική και ζωντανές εκδηλώσεις. Επιχειρούμε σε 35 τοποθεσίες και πωλούμε προϊόντα σε περισσότερες από 150 χώρες σε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες λιανικής και τεχνολογίας παγκοσμίως. Από την ίδρυσή της το 1945, η Mattel είναι υπερήφανη που αποτελεί έμπιστο συνεργάτη στην εξερεύνηση του θαύματος της παιδικής ηλικίας και στην ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Επισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στο www.mattel.com.

img
img