Img
Τ όπως λέμε Τίγρης!

Ανακαλύψτε από το Α έως το Ω, τον Θαυμαστό Κόσμο των Ζώων!

Το Happy Kids Radio και ο Βασίλης, σας καλωσορίζουν στην Αλφαβήτα των Άγριων Ζώων!
Ελάτε σε μία συναρπαστική εξερεύνηση στα τροπικά δάση της Ινδίας, για να συναντήσετε ένα από το πιο επιβλητικά αιλουροειδή.

Τ όπως λέμε Τίγρης!

Λίγα ζώα στη φύση φημίζονται για τον τόσο γοητευτικό συνδυασμό αγριάδας αλλά και εξαίσιας ομορφιάς όσο οι τίγρεις. Στις ζούγκλες της εξωτικής Άπω Ανατολής αυτά τα μεγαλόσωμα και επιβλητικά αιλουροειδή περιφέρονται εδώ και δύο εκατομμύρια χρόνια περίπου. Μαζί με τον ελέφαντα και το λιοντάρι, κανένα άλλο άγριο ζώο όσο η τίγρης δεν εμφανίζεται τόσο συχνά στην Ασιατική τέχνη και παράδοση. Σε πολλούς πολιτισμούς, ακόμη και έως τις μέρες μας, η τίγρης είναι σύμβολο δύναμης και θάρρους. Στο κινέζικο ημερολόγιο κάθε 12ο έτος είναι έτος της τίγρης και τα παιδιά που γεννιούνται εκείνη τη χρονιά θεωρούνται τυχερά.

Τ όπως λέμε Τίγρης!

Aς τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.
Η Τίγρης είναι ζώο σαρκοφάγο – δηλαδή τρώει μόνο κρέας – και ανήκει στους πιο δυνατούς κυνηγούς της τροφικής αλυσίδας. Έχει μεγάλο κεφάλι με εντυπωσιακά μάτια, σαγόνια με αιχμηρά δόντια και ένα πολύ ευκίνητο σώμα. Είναι το μεγαλύτερο φυσικό είδος γάτας που υπάρχει στον κόσμο, ζυγίζει έως 350 κιλά και μήκος 3 μέτρα περίπου. Τα πόδια της έχουν τόσο αναπτυγμένους μύες, που μπορεί να κάνει άλματα έως και έξι μέτρα ψηλά. Το πλούσιο τρίχωμα της είναι πορτοκαλί, σχεδόν χρυσαφί, και έχει περισσότερες από εκατό λευκές και μαύρες ρίγες, που χρησιμεύουν για καμουφλάζ. Η πανέμορφη γούνα της είναι μοναδική για αυτό και σε καμία τίγρη δεν είναι ποτέ η ίδια.
Βρυχάται πολύ σπάνια και προτιμά να παραμένει αθόρυβη, καταστρώνοντας ενέδρες μέσα στην πυκνή βλάστηση της ζούγκλας, για το πως θα πιάσει το επόμενο θήραμα της. Σημαδεύει την περιοχή που κινείται με τεράστιες νυχιές πάνω στους κορμούς των δέντρων, κάνοντας με αυτό τον τρόπο, αισθητή την παρουσία της στα υπόλοιπα ζώα. Συνήθως κυνηγά μία φορά την εβδομάδα, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, και τα γεύματα της περιλαμβάνουν κυρίως φυτοφάγα θηλαστικά. Την ημέρα της αρέσει να ξεκουράζεται και να απολαμβάνει τον ύπνο της για πολλές ώρες.

Τ όπως λέμε Τίγρης!

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μέλη της μεγάλης οικογένειας των γατών, οι τίγρεις αγαπούν πολύ να περνούν τον χρόνο τους στο νερό. Λατρεύουν ιδιαίτερα να κάνουν μπάνιο, μπορούν να κολυμπούν για ώρες και παράλληλα να κυνηγούν ζώα μέσα σε ένα ποτάμι διανύοντας μεγάλες αποστάσεις.

Μικροί εξερευνητές και μικρές εξερευνήτριες, ανακαλύψτε στα podcast του Happy Kids Radio και τα υπόλοιπα γράμματα με τα αντίστοιχα ζώα από την “Αλφαβήτα των Άγριων Ζώων!”

Καλώς ήρθατε στο Pod Quiz Η Αλφαβήτα των Ζώων .

Μικροί μου εξερευνητές και μικρές μου εξερευνήτριες, ακούστε όσες φορές θέλετε τα αγαπημένα σας podcasts από την «Αλφαβήτα των Άγριων Ζώων».

Απαντήστε τις ερωτήσεις του Pod Quiz και κατεβάστε το βραβείο του Μεγάλου Εξερευνητή!

Όνομα
email

img
img