Img
Η ώρα της Γης

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Όλα άρχισαν το 2007 και γεννήθηκαν μέσα από την απογοήτευση για την αδράνεια στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της φύσης.  Βασικός σκοπός ήταν να αποκατασταθεί η ελπίδα των ανθρώπων με θετικη προοπτικη  σε παγκόσμιο επίπεδο. Στις 31 Μαρτίου 2007, περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη του κινήματος για την Ώρας της Γης. Και αυτή η συγκεκριμένη ώρα έγινε παγκόσμια, με περισσότερες από 190 χώρες να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες, για να δείξουν την υποστήριξή τους στη φύση και το κλίμα.

Σήμερα, η Ώρα της Γης είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά κινήματα στον κόσμο, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με τον ίδιο στόχο όπως και το 2007 για να ενώσει τον κόσμο , να υποστηρίξει τους ανθρώπους και τον πλανήτη. Ωστόσο, ο αντίκτυπός του έχει ξεπεράσει κατά πολύ το σβήσιμο των φώτων για μία ώρα .

Η ώρα της Γης

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ;

Η Ώρα της Γης μας υπενθυμίζει ότι ακόμη και μικρές ενέργειες των ανθρώπων μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Όταν κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας για να μειώσουμε το αποτύπωμά μας, εμπνέουμε τους γύρω μας να κάνουν το ίδιο. Και έτσι γινόμαστε ένα ισχυρό παγκόσμιο κίνημα που οι κυβερνήσεις και επιχειρήσεις δεν μπορούν πια να αγνοήσουν.  

Όλοι χρειαζόμαστε τη φύση.  Και τη φύση χρειάζεται να την υπερασπιζόμαστε κάθε μέρα.  Μέχρι το 2030, η φύση και η άγρια ​​ζωή θα μπορούσαν να ανακάμψουν παντού γύρω μας. Οι ηγέτες μας υποσχέθηκαν να βάλουν τη φύση στο επίκεντρο της δράσης για το κλίμα, για να εξασφαλίσουν ένα ασφαλέστερο μέλλον για όλους μας. Τώρα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους.  Ο καθένας έχει έναν ρόλο να παίξει. Θα συμμετάσχετε μαζί μας; 

ΔΕΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

 1. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά κινήματα στον κόσμο.
  Η Ώρα της Γης είναι ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα στον κόσμο για τη φύση και το κλίμα, που διοργανώνεται από το WWF και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο και την ηγεσία της κοινότητας της Ώρας της Γης. 
 2. Μια ταπεινή αρχή, με περισσότερο από μια δεκαετία ιστορίας.
  Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που άρχισε η Ώρα της Γης το 2007 ως ένα μικρό κίνημα στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.
 3. Είναι η στιγμή που οι τοπικές και παγκόσμιες κοινότητες ενώνονται και σβήνουν τα φώτα τους για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας που είναι το κοινό μας σπίτι.
 4. Είναι ένα εντυπωσιακό, παγκόσμιο γεγονός.
  Κάθε χρόνο, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι, διάσημα ορόσημα πόλεων, τοπικές επιχειρήσεις και κοινότητες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την ώρα της Γης. 
 5. Κατά την πρόσφατη πανδημία οι πολίτες οδηγήθηκαν σε δημιουργικές λύσεις.
  Το 2020, η ώρα της Γης έγινε πλήρως ψηφιακή για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από το σβήσιμο των φώτων, πολλοί άνθρωποι συνδέθηκαν στο διαδίκτυο συμμετέχοντας σε ψηφιακές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ώρας. 
 6. Η Ώρα της Γης βοηθά στην αντιμετώπιση της αποψίλωσης των δασών.
  Το «Δάσος της Ώρας της Γης» το πρώτο σε όλο τον κόσμο εγκαινιάστηκε από το W.W.F. στην Ουγκάντα, της Αφρικής, ως μέρος της εκστρατείας για την Ώρα της Γης 2013 και την αποκατάσταση 2.700 εκταρίων υποβαθμισμένης γης. 
 7. Κατά την Ώρα της Γης, σβήστε όλοι τα φώτα σας
  Αφιερώστε μια ώρα για να σκεφτείτε τι σημαίνει η φύση για εσάς.  Απολαύστε ένα γεύμα χωρίς κρέας κάτω από το φως των κεριών με τους φίλους και την οικογένειά σας. 
 8. Η Ώρα της Γης έφτασε στο διάστημα το 2015.
  Η Ιταλίδα αστροναύτης Samantha Cristoforetti εντάχθηκε στο κίνημα της Ώρας της Γης από το διάστημα κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε «Αλλαγή Κλιματικής Αλλαγής» να αιωρείται μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
 9. Η Ώρα της Γης οδήγησε σε μια νέα πράσινη καινοτομία για τη φόρτιση τηλεφώνων.
  Υπάρχουν «ηλιακά δέντρα» στη Σαγκάη της Κίνας για την Ώρα της Γης, τα οποία επιτρέπουν στο κοινό να φορτίζει τις κινητές συσκευές του με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 
 10. Η Ώρα της Γης συμβαίνει αυτόν τον μήνα – Στις 8:30-21:30 τοπική ώρα το Σάββατο 26 Μαρτίου
  Εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας .

Παιδιά θα συμμετάσχετε και εσείς; Μη το σκέφτεστε, ελάτε μαζί μας!

img
img