Img
Γιατί προτιμούμε το οργανικό βαμβάκι από το συμβατικό, ειδικά για τα παιδιά;

Οι διαφορές στο οργανικό βαμβάκι από το συμβατικό βαμβάκι και γιατί πολλοί το προτιμούν.

Όλοι οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους από την πρώτη μέρα που γεννιούνται. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έξαρση στις παιδικές αλλεργίες και δερματοπάθειες. Ένας από τους λόγους είναι και τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία των ρούχων.

Αυτό που δημιουργεί τη μεγάλη διαφορά μεταξύ οργανικού και συμβατικού βαμβακιού είναι ο τρόπος παραγωγής του και η ποσότητα των τοξικών χημικών που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία.

Γιατί προτιμούμε το οργανικό βαμβάκι από το συμβατικό, ειδικά για τα παιδιά;

Σπόροι συμβατικού βαμβακιού.

Συνήθως το συμβατικό βαμβάκι καλλιεργείται από σπόρους με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, πιο γνωστοί και ως σπόροι GMO (GMO seeds).

Σπόροι φυσικού / οργανικού βαμβακιού

Αντίθετα, το οργανικό βαμβάκι, καλλιεργείται από φυσικούς σπόρους βαμβακιού.

Διαφορές στην παραγωγή και συλλογή του βαμβακιού

Για το συμβατικό βαμβάκι, από το οποίο είναι κατασκευασμένα ρούχα και κλινοσκεπάσματα, χρησιμοποιείται τεράστια ποσότητα τοξικών φυτοφαρμάκων και χημικών κατά την καλλιεργητική διαδικασία. Το χώμα επιβαρύνεται από τα χημικά και χαλάει η σύνθεση του.

Στη συνέχεια, τα υφάσματα που παράγονται από συμβατικό βαμβάκι περνάνε την επίπονη διαδικασία της λεύκανσης και είναι χρωματισμένα με τοξικές βαφές κατά τη διαδικασία της ύφανσης.

Αντιθέτως:

  • Το οργανικό βαμβάκι, καλλιεργείται σε χώμα που δεν είναι ποτισμένο με χημικές ουσίες.
  • Ποτίζεται μόνο με βρόχινο νερό.
  • Δεν ψεκάζονται χημικά ή φυτοφάρμακα σε κανένα στάδιο της διαδικασίας.
  • Οι μπάλες βαμβακιού συλλέγονται με το χέρι και ποτέ δεν λευκαίνονται ή βάφονται με τη χρήση τοξικών χημικών.
  • Εάν χρησιμοποιούνται βαφές, είναι συνήθως φυτικές, μη τοξικές βαφές.

Διαλέγουμε ρούχα από οργανικό βαμβάκι γιατί είναι καλύτερα για τα παιδιά μας

-Τα ρούχα από οργανικό βαμβάκι έχουν μεγαλύτερη αντοχή.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ανθεκτικές ίνες του οργανικού βαμβακιού δεν έχουν υποστεί ζημιά από χημικές ουσίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καλλιέργειας και ύφανσης.

Αυτό κάνει την ποιότητα ανώτερη. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές πλένετε το ρούχο ή το φοράει το μωρό σας, θα γερνάει χαριτωμένα.

-Είναι απαλλαγμένα από τοξικές χημικές ουσίες.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα μωρά να κοιμούνται σε κλινοσκεπάσματα και να φορούν ρούχα χωρίς χημικά. Αυτό συμβαίνει επειδή το βρεφικό δέρμα είναι 5 φορές πιο λεπτό, πιο απορροφητικό και πιο ευαίσθητο από το δέρμα των ενηλίκων.

Επομένως, το δέρμα ενός μωρού απορροφά ταχύτερα τις τοξικές χημικές ουσίες και είναι πιο πιθανό να αναπτύξει ερεθισμούς και αλλεργίες.

Αν φορούν ρούχα από συμβατικό βαμβάκι, τα μωρά εισπνέουν τα χημικά υπολείμματα από τις ίνες καθώς κοιμούνται. Με την επιλογή ρούχων από οργανικό βαμβάκι μπορείτε να ηρεμήσετε, γνωρίζοντας ότι το παιδί σας δεν εισπνέει τίποτα τοξικό.

-Το οργανικό βαμβάκι είναι πιο μαλακό και πιο άνετο

Το συμβατικό βαμβάκι είναι από την φύση του μια πολύ μαλακή ίνα. Αλλά όταν βρέχεται από χημικές ουσίες, συχνά χάνει το απαλό άγγιγμά του και γίνεται χοντρό και γρατζουνάει, γεγονός που προκαλεί δυσφορία.

Όταν ένα μωρό έχει φαγούρα, γίνεται ανήσυχο. Επιλέγοντας είδη από οργανικό βαμβάκι, μεγιστοποιείτε την άνεση του μωρού σας και διασφαλίζετε ότι θα παραμείνει άνετο και χωρίς φαγούρα, τυλιγμένο σε μαλακά ρούχα και κλινοσκεπάσματα.

Το οργανικό βαμβάκι όταν φροντίζεται σωστά, μπορεί να μαλακώνει με κάθε πλύσιμο.

-Είναι καλύτερο για το δέρμα των παιδιών μας

Το οργανικό βαμβάκι είναι απαλό και ευγενικό με το δέρμα του μωρού. Καθώς το υλικό είναι μαλακό και απαλλαγμένο από χημικά, υπάρχει μικρότερη πιθανότητα το παιδί μας να αναπτύξει δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, δερματίτιδα και δερματικές αλλεργίες.

Καθώς το οργανικό βαμβάκι διατηρεί πάντα τη φυσική του κατάσταση, αυτό το καθιστά ανθεκτικό στη μούχλα και αντιμικροβιακό επίσης.

-Το οργανικό βαμβάκι είναι καλύτερο για το περιβάλλον

Καθώς τα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα ψεκάζονται, τα υπολείμματα διαρρέουν σε τοπικά ποτάμια, δέντρα και βλάστηση από τα οποία η άγρια ζωή τρώει και πίνει για να επιβιώσει.

Το οργανικό βαμβάκι, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ καλύτερο για το περιβάλλον και την άγρια ζωή. Δεν χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες για την καλλιέργειά του και οι αγρότες ανακυκλώνουν το νερό της βροχής κάνοντας έτσι εξοικονόμηση στους υδάτινους πόρους.

Ευχαριστούμε το κατάστημα Urban Monkey για τις πολύτιμες πληροφορίες.

Στο κατάστημα Urban Monkey επιλέγουν τα ρούχα με κύριο κριτήριο αν θα τα φορούσαν και οι ίδιοι στα παιδιά τους, έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι για την ποιότητα τους. Στο e-shop τους, θα βρείτε μια ολοκληρωμένη σειρά ρούχων από οργανικό βαμβάκι για μωρά και παιδιά έως 6 ετών. Ανακαλύψτε τις πιτζάμες για μωρά και παιδιά, φόρμες και φορέματα, όλα από οργανικό βαμβάκι.

Στο Urban Monkey ενδιαφέρονται επίσης για το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας και γι’ αυτό χρησιμοποιούν eco friendly συσκευασίες αποστολής, από ανακυκλωμένο χαρτόνι και βιοδιασπόμενες σακούλες!

Ανακαλύψτε κι εσείς την υψηλή ποιότητα των ρούχων του Urban Monkey καθώς και την εξαιρετική εξυπηρέτηση τους.

img
img