Img
Ταξιδιωτικές συμβουλές

Happy Family
Travel

Μια οικογένεια που ταξιδεύει μαζί, διατηρεί ισχυρό τον οικογενειακό δεσμό

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Οι οικογενειακές διακοπές μπορεί να δημιουργούν άγχος. Αν τα μέλη της οικογένειάς σας με τα οποία ταξιδεύετε δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους και τσακώνεστε συνεχώς για το πού να πάτε και τι να κάνετε, το ταξίδι θα είναι άθλιο για όλους. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε πάντα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ταξιδεύετε σαν οικογένεια και αυτό σημαίνει ότι θα κάνετε το καλύτερο για να περάσετε καλά όλοι μαζί.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν πηγαίνετε οικογενειακές διακοπές. Από το πακετάρισμα του σωστού ταξιδιωτικού εξοπλισμού μέχρι την απόκτηση της κατάλληλης ταξιδιωτικής ασφάλισης.
Οι επιτυχημένες οικογενειακές διακοπές έχουν να κάνουν με την εύρεση της σωστής ισορροπίας, ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι και τα σχέδιά σας να μην ματαιωθούν.

Σχεδιασμός του ταξιδιού

Να είστε ευέλικτοι με την επιλογή του προορισμού σας. Όταν οι γονείς κανονίζουν ένα ταξίδι, συχνά έχουν προσχεδιασμένες ιδέες για το πού θέλουν να πάνε και τι θέλουν να κάνουν. Ωστόσο, εάν τα παιδιά σας έχουν τις δικές τους ιδέες, φροντίστε να τις συμπεριλάβετε όταν επιλέγετε έναν προορισμό.

Είναι πάντα καλή ιδέα να εμπλέκετε τα μικρότερα ή τα μεγαλύτερα παιδιά σας. Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι μαζί τους, αναθέστε τους ανάλογα με την ηλικία τους διάφορες δουλειές, όπως να οργανώσουν το καθημερινό πρόγραμμα, να μάθουν πληροφορίες για τον προορισμό που έχετε επιλέξει, να λάβουν ταξιδιωτικές συμβουλές. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθουν πολλά περισσότερα από ότι να περάσουν το χρόνο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προϋπολογισμός

Το οικογενειακό ταξίδι μπορεί να γίνει δύσκολο όταν πρόκειται για τον προϋπολογισμό. Εάν ταξιδεύετε με παιδιά, πρέπει να σκεφτείτε και τις ανάγκες τους. Είναι ακόμα δυνατό να εξοικονομήσετε χρήματα εάν σχεδιάζετε τι θα ξοδέψετε εκ των προτέρων και βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβείτε τον προϋπολογισμό.

Όταν ταξιδεύετε, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως η μεταφορά, η διαμονή, το φαγητό και τα ψώνια.
Εάν ταξιδεύετε με τα παιδιά σας, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τα επιπλέον έξοδα για αναμνηστικά, σνακ, ψυχαγωγία και δραστηριότητες.

Εάν σχεδιάζετε οικογενειακές διακοπές, θα πρέπει να έχετε κατά νου τις ακόλουθες συμβουλές:

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά χρήματα μαζί σας για όλες τις ανάγκες των μελών της οικογένειάς σας. Μην ξεχνάτε απροσδόκητα πράγματα, όπως υψηλότερα έξοδα για αναμνηστικά ή ασθένεια.

– Κάντε έρευνα σχετικά με το μέρος στο οποίο θα ταξιδέψετε, ώστε να έχετε μια ιδέα για το τι να περιμένετε στο ταξίδι σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα καλό προϋπολογισμό, καθώς μπορείτε να προγραμματίσετε τα περισσότερα από τα έξοδά σας εκ των προτέρων.

– Μπορείτε επίσης να κάνετε συγκρίσεις κόστους μεταξύ διαφορετικών τύπων ταξιδιών, ώστε να γνωρίζετε ποιο είδος ταξιδιού είναι πιο οικονομικό για την οικογένειά σας.

Πακέταρισμα

Εάν πετάτε, είναι σημαντικό ο καθένας να έχει τη δική του χειραποσκευή και μια άλλη βαλίτσα για τις παραδοτέες αποσκευές.
Επίσης, βεβαιωθείτε ότι όλες οι αποσκευές σας έχουν ετικέτες επάνω τους, ώστε να μπορούν να εντοπιστούν εάν χαθούν ή τοποθετηθούν λάθος στο αεροδρόμιο ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν ταξιδεύετε με παιδιά είναι ότι δεν χρειάζονται πολλή ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Είναι αρκετά δύσκολο να τα διασκεδάσετε χωρίς να χρειάζεται να βάλετε κάτι επιπλέον στην τσάντα σας που θα σας βαρύνει ή θα πιάνει άχρηστο χώρο στις αποσκευές σας.

Ασφάλεια

Εάν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά, δεν πρέπει να τα αφήνετε μόνα τους σε κανένα σημείο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι είναι αρκετά μεγάλα για να φροντίζουν τον εαυτό τους και δεν υπάρχει ανάγκη, θα πρέπει να τα έχετε πάντα κοντά σας.

Μην εμπιστεύεστε κανέναν άλλον να παρακολουθεί το παιδί σας αν χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο, έστω και για πολύ λίγο.

Να είστε ευέλικτοι

Μπορεί να έχετε μια καλή ιδέα για το τι θέλετε να κάνετε για να δημιουργήσετε μια κοινή εμπειρία με την οικογένειά σας, αλλά μην περιμένετε απαραίτητα τα μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά σας να ταιριάζουν σε αυτό το σχέδιο.
Θα έχετε καλύτερη τύχη στο ταξίδι σας αν είστε πρόθυμοι να τα ακούσετε όταν σας λένε τι θέλουν να κάνουν.

Τα παιδιά σας είναι διαφορετικής γενιάς από εσάς, επομένως προέρχονται από διαφορετική κουλτούρα και έχουν διαφορετικές ιδέες για το πώς πρέπει να είναι μια κοινή εμπειρία μαζί σας. Μπορεί ακόμη και να σκεφτούν ένα νέο μέρος στο οποίο μπορείτε να πάτε ή να κάνετε κάτι καινούργιο που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ!

Λήψη απόφασης για τον προορισμό

Θα πρέπει όλα τα μέλη της οικογένειας να εμπλακούν στην λήψη της απόφασης για τον τελικό προορισμό και τον σχεδιασμό των διαδικαστικών του ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι αισθάνονται ότι μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και ότι είναι υπεύθυνοι για το που θα πάτε και τι πρέπει να δείτε, έτσι ώστε οι διακοπές σας να κυλήσουν όσο το δυνατόν πιο ήρεμα και ευχάριστα για όλους.

img
img