Img
Γιατί τα οικογενειακά ταξίδια είναι σημαντικά

Μια οικογένεια που ταξιδεύει μαζί, διατηρεί ισχυρό τον οικογενειακό δεσμό

Γιατί είναι σημαντικό να ταξιδεύετε με την οικογένειά σας

Η επιλογή του ταξιδιωτικού σας προορισμού είναι μια πρόκληση για να συμφωνήσει όλη η οικογένεια. Μπορεί σε κάποιο μέλος της οικογένειάς σας να μην αρέσει το μέρος που θα ταξιδέψετε, όμως αν ταξιδέψετε όλοι μαζί οικογενειακώς, θα νιώσετε πιο ασφαλείς και πιο ευτυχισμένοι γιατί δεν θα έχετε την ανησυχία μήπως τα παιδιά σας χαθούν κάπου ή ταλαιπωρηθούν ή μπλέξουν σε μπελάδες. Όταν ταξιδεύετε με την οικογένειά σας, έχετε την ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας και να δημιουργήσετε μαζί αναμνήσεις που θα διαρκέσουν για μια ζωή.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό τα παιδιά σας να μάθουν να ταξιδεύουν, ακόμα κι αν πρόκειται απλά για έναν πολύ κοντινό προορισμό. Εάν δεν ξεκινήσουν από νωρίς, μπορεί να μην θέλουν να ταξιδέψουν αργότερα επειδή δεν έχουν αποκτήσει την εμπειρία. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ταξιδεύετε με την οικογένειά σας γιατί έτσι μαθαίνουν τα παιδιά σας να είναι ανεξάρτητα και να απολαμβάνουν τον κόσμο γύρω τους.

Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να ταξιδεύετε με την οικογένειά σας, είναι ότι τα μέλη της μαθαίνουν να συνεργάζονται σαν ομάδα και να σέβονται το ένα τις διαφορές και τις προτιμήσεις του άλλου.

Τα οικογενειακά ταξίδια διδάσκουν στα παιδιά ότι κάθε μέλος έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις. Επίσης τα διδάσκουν πως να διαχειρίζονται τα χρήματα με σύνεση και να μοιράζουν μεταξύ τους τα έξοδα για το φαγητό, τη διαμονή και τη μεταφορά.

Στις μέρες μας μπορείτε να βρείτε πολλές λύσεις που διευκολύνουν τις οικογενειακές διακοπές, όπως ειδικά οικογενειακά πακέτα, εξορμήσεις στη φύση, family friendly ξενοδοχεία με προγράμματα απασχόλησης των παιδιών κ.λ.π, χωρίς να χρειαστεί να βγουν τα παιδιά σας από τη ζώνη της άνεσής τους αλλά να αποκτήσουν και νέες εμπειρίες.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές λύσεις που διευκολύνουν τα ταξίδια με την οικογένειά σας. Δεν χρειάζεται να δυσκολεύετε τα παιδιά σας να εγκαταλείψουν τη ζώνη άνεσής τους και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες.

Τα πλεονεκτήματα του ταξιδιού με την οικογένεια

Οι οικογενειακές διακοπές είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη των παιδιών γιατί έτσι ανοίγουν τους ορίζοντές τους μαθαίνοντας να εξερευνούν και να αγαπούν τον κόσμο μέσα από την οικογενειακή ασφάλεια.

Τα πλεονεκτήματα των οικογενειακών ταξιδιών που συμβάλλουν στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών είναι τα ακόλουθα:

Ενισχύουν τον οικογενειακό δεσμό

Ο δεσμός της οικογένειας αποτελεί σημαντικό μέρος της ζωής του κάθε ανθρώπου και μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην προσωπική του ανάπτυξη.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε τον δεσμό με την οικογένειά σας, όπως να ταξιδέψετε όλοι μαζί. Έτσι, μπορεί να διασκεδάσετε πολύ μεταξύ σας και να

συσφίξετε τη σχέση σας κάνοντας πράγματα μαζί που συνήθως δεν θα κάνατε στο σπίτι. Το οικογενειακό ταξίδι ενισχύει το αίσθημα ευθύνης των παιδιών και τα κάνει να εκτιμούν περισσότερο τη ζωή. Μπορεί σε ένα ταξίδι να αντιμετωπίσετε διάφορες προκλήσεις που όταν τις ξεπερνάτε όλοι μαζί, αυτό ενισχύει τον δεσμό μεταξύ σας και σας φέρνει πιο κοντά με τα παιδιά σας.

Σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον καλύτερα

Τα ταξίδια κάνουν τους ανθρώπους να μοιράζονται περισσότερα πράγματα για τον εαυτό τους κι έτσι να γνωρίζονται καλύτερα.
Θα μάθετε περισσότερα για την προσωπικότητα του παιδιού σας ειδικά αν το παιδί σας δεν είναι πολύ ομιλητικό ή εξωστρεφές. Οι οικογενειακές διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία να αισθανθεί πιο άνετα με την υπόλοιπη οικογένεια και να εκφραστεί πιο ελεύθερα.
Τα παιδιά σας πιθανότατα θα σας κάνουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το γιατί θεωρείτε ορισμένα μέρη σημαντικά, κάτι που με τη σειρά του θα σας κάνει κι εσάς να τους αποκαλύψετε κάτι για τον εαυτό σας.
Θα δείτε επίσης, πώς συμπεριφέρονται τα παιδιά σας με άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα παιδιά. Όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν μαζί, τείνουν να συμπεριφέρονται διαφορετικά από ό,τι στο σπίτι, επειδή γνωρίζουν νέα άτομα και γίνονται φίλοι μαζί τους.

Δημιουργούν χαρούμενες αναμνήσεις

Το να ταξιδεύετε με τα παιδιά σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε χαρούμενες αναμνήσεις για την οικογένειά σας που θα θυμάστε για πάντα. Όχι μόνο περνάτε χρόνο μαζί και κάνετε νέους φίλους, αλλά μπορεί επίσης να δείτε τον κόσμο με τρόπους που πιθανώς δεν είχατε ποτέ φανταστεί. Βλέπετε τα πράγματα μέσα από τα μάτια των παιδιών σας και εκείνα τα βλέπουν μέσα από τα δικά σας μάτια. Αυτό μπορεί επίσης να είναι μια καλή ευκαιρία να τους δείξετε τι εκτιμάτε στη ζωή και τι ελπίζετε ότι θα εκτιμήσουν κι εκείνα. Είναι μια σημαντική στιγμή που θα γνωρίσουν νέα μέρη με διαφορετικούς ανθρώπους και κουλτούρες που θα τους πυροδοτήσει το ενδιαφέρον να ταξιδέψουν και τα ίδια μόνα τους κάποια μέρα.

Δίνουν την ευκαιρία για μάθηση

Το ταξίδι με τα παιδιά σας μπορεί να γίνει μια εξαιρετική μαθησιακή εμπειρία γιατί μαθαίνετε για τα χαρακτηριστικά ενός τόπου, τα ιστορικά στοιχεία, τα προϊόντα που παράγει, την κουλτούρα, τα έθιμα, την τοπική κουζίνα κλπ.
Όπου κι αν ταξιδεύετε, υπάρχει πάντα κάτι νέο να δείτε ή να κάνετε, έστω κι αν δεν είναι ορατό με την πρώτη ματιά και θα πρέπει να το ανακαλύψετε.

 
Ενισχύουν το αίσθημα της προσαρμογής

Με τα οικογενειακά ταξίδια τα παιδιά μαθαίνουν να προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις. Όταν ταξιδεύετε, έχετε πάντα να κάνετε με διαφορετικούς ανθρώπους και νέα μέρη. Έτσι τα παιδιά σας μαθαίνουν πώς να ανταποκρίνονται σε αυτές τις καταστάσεις και γίνονται πιο ανοιχτόμυαλα. Τα ταξίδια ενθαρρύνουν τα παιδιά να δοκιμάσουν νέα πράγματα, όπως νέα φαγητά ή να προσαρμοστούν σε διαφορετικές συνήθειες άλλων ανθρώπων. Αυτό μπορεί να εμπνεύσει τα παιδιά σας για το τι θέλουν να ακολουθήσουν στη ζωή τους. Διδάσκονται για άλλους τρόπους σκέψης και έχουν την ευκαιρία να καταλάβουν ότι δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια που κάνει η δική τους οικογένεια στο σπίτι.

img
img