Img
Πλάθω με αγάπη σε έναν κόσμο πλαστελίνης

Συγγραφέας: Νατάσσα Σκούρου
Εικονογράφηση: Βιβή Μαρκάτου
Εκδόσεις: Κομνηνός
Προτεινόμενη Ηλικία: 2 ετών έως και μεγάλους που νιώθουν παιδιά
1η Έκδοση: Δεκέμβριος 2022

Σύνοψη:

Η μαμά του Γιάννη δημιουργεί ιστορίες για να τον διασκεδάσει αλλά και για να του απαντήσει στα πιο σημαντικά ερωτήματα που τον απασχολούν.

Ο Γιαννάκης αυτή την φορά, της ζητά ένα παραμύθι διαφορετικό από τα άλλα.

Εμπνευσμένη από τον ίδιο, θα αφηγηθεί μια ιστορία που θα μιλήσει στην καρδιά του.

Τα παιδιά μας είναι εδώ… για να μας θυμίζουν καθημερινά, τον δρόμο που χρειάζεται να ακολουθήσουμε!

Υπό την αιγίδα της Unesco

Με αφορμή το βιβλίο της, η συγγραφέας Νατάσσα Σκούρου είπε στο happykidsradio.gr

«Η Αγάπη αποκαλύπτεται στις σελίδες του παραμυθιού, σε κάθε στιγμή της ιστορίας σε κάθε εικόνα που ακολουθεί. Οτιδήποτε δημιουργούμε  είναι από αγάπη και αγάπη είναι η ίδια η δημιουργία. Με αγάπη οι ήρωες, μας παρασύρουν να κοιτάξουμε τον κόσμο γύρω μας. Αφορμή, για την συγκεκριμένη ιστορία, στάθηκε η ανάγκη μου να μιλήσω στα παιδιά και ιδιαίτερα στον γιό μου, για το πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος, όχι όμως με κάποιο συγκεκριμένο πιστεύω αλλά με όσα νιώθω και αισθάνομαι για τον κόσμο γύρω μου. Τα πάντα γύρω μας και μαζί και εμείς σίγουρα και αναμφισβήτητα έχουμε δημιουργηθεί από το ίδιο υλικό. Επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά, από που προερχόμαστε και πως ακριβώς δημιουργήθηκε η γη, ο καθένας μας αποφασίζει να πιστεύει, και είναι ανθρώπινη ανάγκη και σεβαστή,  σε ένα δημιουργό που τον κάνει να νιώθει ασφαλής. Επομένως θέλησα να επικεντρωθώ στη δύναμη της δημιουργίας που δεν είναι άλλη από την αγάπη. Εύχομαι και ελπίζω στην ευαισθητοποίηση των παιδιών αλλά και των μεγάλων απέναντι στη φύση γύρω μας και στο άνοιγμα της καρδιάς απέναντι στους άλλους ανθρώπους καθώς πιστεύω πως αν ο κόσμος γύρω μας δεν είναι καλά, δεν θα μπορούμε και εμείς να είμαστε καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο πως τα παραμύθια τελειώνουν πάντα με την υπέροχη και παρερμηνευμένη πρόταση… έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα , γιατί αν ζήσουν αυτοί κακά  εμείς θα είμαστε χειρότερα.  Επιθυμώ να αντιληφθούμε το σημαντικό ρόλο που παίζουν στη ζωή μας τα πάντα γύρω μας και πόσο μάλλον  χρειάζεται να δίνουμε την προσοχή μας  σε αυτά. Μεγάλη σημασία έχουν οι στιγμές και συγκεκριμένα στο παραμύθι, οι οικογενειακές στιγμές από εκεί  ξεκινάει να εξελίσσεται η όλη ιστορία και εκεί ολοκληρώνεται».

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Νατάσσα Σκούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Προσχολική Αγωγή Δημιουργίας, Έκφρασης και Δραστηριοτήτων και είναι κάτοχος δύο πιστοποιητικών επιμόρφωσης από το ΕΚΠΑ, life coaching και Certificate in coaching.

Έχει oλοκληρώσει δυο σεμινάρια στο Golearn «Αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων» και «Εκπαίδευση ενηλίκων στα ΣΔΕ». Παρακολούθησε σεμινάρια θεατρικής αγωγής και παραμυθιού.

Πιστεύει πως για να καταφέρουμε να νιώσουμε την ευδαιμονία, χρειάζεται πρώτα να μάθουμε τι είναι η ευτυχία.
Για εκείνη το life coaching είναι στάση ζωής. Πιστεύει πως όλοι μας μπορούμε να γίνουμε ο coach του εαυτού μας, αρκεί να πιστέψουμε σε εμάς και να δεσμευτούμε σε αυτά που θέλουμε να πετύχουμε.

Έχει εκδώσει δύο παιδικά παραμύθια, «Το όνειρο του Ευτύχη» και «Πλάθω με αγάπη σε έναν κόσμο πλαστελίνης», που προτρέπουν τα παιδιά να ακολουθούν τα όνειρά τους και να βιώνουν την αγάπη μέσα από τις στιγμές και ένα βιβλίο αυτογνωσίας σε μορφή μυθιστορήματος “Ο όρκος της ευτυχίας”.

img
img